fredag 2 september 2011

Helgen hos morfar

Förra helgen åkte vi upp till barnens morfar och hälsade på. Han har fixat superfin gäststuga så det underlättar besök rejält. Nästa sommar funderar vi på att våldgästa i en vecka minst. Stugan har kamin, pentry med kylskåp, isolerad och stort badrum med dusch. Lyxigt värre och fantastiskt bra gjort. Såg huset innan han började jobba. Det var väggar, murstock och ja... inte så mycket mer. Glada att vi kom upp då bilen strulade hela vägen. På fredagskvällen la vi i mjärdar, barnen fick lägga i flera stycken själva. De tyckte det var väldigt kul. Och dessutom var det spännande att åka i en sån liten öppen båt. Tidigare har barnen bara åkt med vår vän Kapten B och hans monster till båt. "Viss" skillnad.

Lilla L på väg ut med mjärdarna

Och Stora A dito

På lördagsmorgonen åkte vi ut och vitjade burarna. Vi fick massor av kräftor, trots att vi slängde tillbaka 2/3 som var antingen honor eller för små. Dessvärre glömde vi kameran men har foto på halva fångsten som ligger i diskhon och tvättar av sig inför kokningen:

Levande delikatesser

Barnens morbror och kusiner kom dit på lördagen också. Kräftskiva, lekande barn och kära familjemedlemmar jag träffar för sällan. Kan inte bli mycket bättre än så. Men på uppvägen hälsade vi på hos min mormor och på hemvägen min moster så det blev faktiskt ännu bättre. Hatar att bo så långt borta från de mina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar